Kids ...

Ett fascinerande fenomen med området där vi bor är att populationen består av fler gångstavar än människor.


Det är måndagen den 15 december. Ute är det grått. Från fönstret kan man se pensionärerna promenera gatan fram med sina stavar hängande utmed sidorna, på väg upp i skogen, på jakt efter det lilla solljus som årstiden erbjuder. Själv ligger jag nerbäddad och läser Jonathan Safran Foer. Jag är förkyld. Återigen. Och det är HSB:s fel. Våra "panoramafönster" saknar lämplig isolering och värmen i elementen orkar inte ta sig högre upp i huset än till andra våningen. Vi bor på fjärde. Jag funderar på att skicka HSB ett kuvert med snor.


Elias är inne på sin fjortonde dag som bebis. Han vägrar prata. De enda ord han yttrar är "ja" eller "nej". Utöver det gnyr han likt en nyfödd. Denna fixering - sannolikt en konsekvens av Marias alltmer rundade mage - lämnar mig och Maria med dubbla känslor: å ena sidan är vi imponerade av hans uthållighet då han vägrar att kommunicera med annat än pantomim och grymtningar, å andra sidan har vi lärt oss avsky pantomim och grymtningar. Fuck Marcel Marceau, liksom.


Endast för korta ögonblick återgår han till sitt normala jag och börjar tala, och då uppseendeväckande välartikulerat, lillgammalt. Han är som en val som bryter havsytan för luft när han sprutar ur sig uppdämda ord och tankar.


Igår, efter 36 (!) timmars regenerering, bröt han äntligen tystnaden:


"Grodor har händer ... men dom har inga vantar!"

"Jaså? Fryser dom inte då?"

"Joo ... men dom haa inga penga att kööpa vantar föör!"

"Inga pengar?"

"Nää...inga penga ... det har dom itte ... alldeles riktitt..."



.

MGMT - Kids

Kommentarer
Postat av: TP

En av årets bästa låtar! Härligt hoppig å studsig samt med sjuhelsickes driv.

Dom e härliga dom små med sina finurliga tankar helt fria från vuxnas inrutade tankebanor.

2008-12-15 @ 18:36:04
Postat av: Anders

En av sommarens plågor, TP. Säsongen man själv hoppade och studsade och hade ett sjuhelsikes driv:)

2008-12-15 @ 20:19:56
Postat av: Jimmy

Håller med ett av årets album och låtar, hade gärna varit framme med kameran när en något förvånad fastighetsskötare på HSB öppnar ett kuvert med snor.

Redan som liten lär man sig rikta negativ energi för att få sin fullmakt. Dom små luringarna



Jimmy

2008-12-16 @ 12:27:04
Postat av: Gonzo

Ja jag lovar att hålla mig undan för att inte hälla bensin på elden! Har förövrigt plöjt säsong 2 av "Deadwood"..... magnefikt. Skobbar i tre dagar för att samla kraft inför julen (skall läsa 3 tjocka böcker om människan inför livsfrågorna) bl.a indentitet och våld....nåt för din son kanske? Måste bara ha tag på säsong 3!!!!!!

2008-12-16 @ 13:11:52
URL: http://www.skivgrisen.blogspot.com
Postat av: Anders

Jimmy - Det hade ju varit perfekt, Jimmy. Du som tar så fina fotografier! Din analys om fullmakt är på kornet. Stumprylen kör Elias bara med med oss föräldrar - jag har kollat med dagispersonalen.



Gonzo - Om du tänkt läsa 3 tjocka böcker, är du väl värd 3 dagars skolk. Deadwood 3 går väl att ordna. Vi får höras angående den saken...

2008-12-16 @ 13:36:09
Postat av: Kicki

Underbart inlägg! Ett kuvert med snor låter som en bra idé till HSB (obs rimmar) - jag skulle dö om jag hade så kallt i lägenheten... Och din son verkar vara en riktig liten spjuver!

2008-12-16 @ 21:29:40
URL: http://litesomjag.blogg.se/
Postat av: Anders

Åh, tack så mycket, Kicki!

Att trimma rimmen passar väl bra nu i så här i juletider. Och ja, Elias är en spjuver. Med stort spjuv.

2008-12-16 @ 22:10:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0