Mer skägg och flanell: My Morning Jacket



Dancefloors - My Morning Jacket



Om man gillar man skägg, flanell och Band Of Horses är det en bra idé att kolla upp My Morning Jacket. Att inte göra det vore direkt oklokt. My Morning Jacket är nämligen föregångare till Band Of Horses och att Ben Bridwell och de andra flanellskäggen i Band Of Horses har influerats av bandet är uppenbart.

My Morning Jacket har hämtat inspiration från akter som The Band, Led Zeppelin och Neil Young med flera. Fast, naturligtvis, gjort något eget av det. Och medan Band of Horses mer utgår från Neil Young låter Morgonjackorna en större dos södernrock sippra ut genom högtalarna. Lynyrd Skynyrds plattor lär ha snurrat frekvent hemma hos de här grabbarna. Och det tycker jag är fint. För det är finfina rock 'n' rollgrejor det här. Det är melodiöst och tungt samtidigt. Gitarrspel och trummor. Dessutom har Jim James en av de skönaste rösterna jag vet. Röstmässigt är han Ben Bridwells tvilling. Den penetrerar gitarrmattorna precis på samma sätt som Bens gör, och den är en röst att älska. Tamejfan.

Kommentarer
Postat av: Gonzo

Faan ta dej... här rycker du fram de ena efter det andra esset ur (flanell)skjortärmen. Ska du fortsätta så här kommer jag snart bli sittandes i bara kalsongerna. Förbannat svängit band..helt i min smak. Något att utforska vidare.

2008-03-24 @ 15:33:33
URL: http://skivgrisen.blogspot.com
Postat av: Anders

Gonzo. Det här inlägget borde kanske varit försett med en varningstriangel å dina vägnar, eftersom det lite grand var riktat till dig. Misstänkte att musiken skulle falla dig i smaken. Ledsen för kalsongproblematiken:)

2008-03-24 @ 20:55:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0