Heja Sverige friskt humör

Igår. Framför teven. På teven: Sverige-Grekland, fotbolls-EM.

Avinstallation väluppfostrad och nyanserad Anders. Check.
Insert labil, hetsig och extremt onyanserad fotbollssupporter. Check.

Matchstart.

Puls: 144. Labilitet: 75%.

"Kom igeen nu SVÄRJEE!"
Sverige " tar kommandot" direkt, eller om man så vill: grekerna ger dom det. Bollinnehavet sänker ingångspulsen med cirka trettio slag. Grekland förbryllar oss tre åskådare framför teven. Fegspelet från förra EM är ännu fegare. Känner dom inte till den svenska backlinjens darrighet? Vet dom inte att grabbarna där bak inte klarar av femti trixningar, tillsammans? Tydligen inte.

Zlatan manglas gång på gång av den osannolikt fule Kyriargis (eller vad han heter). Zlatan lobbnickar och blir sekunden efter överkörd av den brutale greken. Ingen åtgärd från domaren. "Domarjävel!" Zlatan ser loj ut, vågar inte utmana, utan fegar ur. Han verkar tagen av stundens allvar. Gillar inte hans ansiktsuttryck. En fotbollsspelare i form har ett leende på läpparna, han njuter, han leker. Men Zlatan ser blek ut. Fan, skall han vika ner sig som senast i VM. "Kom igen och spring nu Zlaataan!"
Fan vad grekerna spelar tråkigt.
Dom gör på egen hand en dramatisering av den skandaltrista matchen Västtyskland-Österrike 1982. Passningsspelet är så uselt att Sverige framstår som Spanien i jämförelse.

Andra halvlek. Det luktar seger lång väg, men så länge det står 0-0 finns alltid risken för svenskt försvarsfippel.
"Vad gör du Petter!" Pheww.
Jepp, där kom det, det patenterade svenska panikfipplet - Petter Hansson skapar Greklands första målchans genom att nicka en decimeter utanför egna målburen.
"Åh vad dålig du e skit-Petter!".
"Och du med fege-Zlatan".

Puls: 169. Labilitet: 100%.

Sätter mig på balkongen. Pallar inte titta, blir för nervös, klarar inte av att se klanterier i backlinjen, får gråa hår. Vill undvika det. Andas genom näsan i lugna djupa andetag.
"MÅÅÅÅÅÅL", ropar de två återstående åskådarna framför teven.
"Mååååål", ropar jag.
"Mooooool", ropar en tvåårig röst inifrån sovrummet.
"Fina, fina Zlatan, du är bäst", hör jag en röst säga som låter förvillande lik min egen.
"Du är fantastisk, Petter", gastar samma röst sju minuter senare.

Sverige-Grekland 2-0. Härligt!

Dagens låt: Freddie Wadling & Sebastian Öberg - The Winner Takes It All


Kommentarer
Postat av: Gorillan

Det var obegripligt skönt när Zlatan gjorde mål. Och jag som tvivlat på Ljungberg...

2008-06-11 @ 15:54:14
Postat av: Anders

Verkligen. Jag önskar bara att jag fått se det live - är en mästare på att titta bort, alternativt lämna rummet när målen kommer. Tror jag sitter på balkongen hela Spanienmatchen. Känner ett visst ansvar...

2008-06-11 @ 20:19:18
Postat av: Jimmy

Var sådär måttligt road över Zlatans häftplåster, en långhårig grek som delade ut fula tacklingar mm

, själv trillade han så fort någon kom i närheten. En riktig låtsas hårding. Men vad höll Grekland på med, inte ens när Sverige tog ledningen uträttade dom någon farlighet framåt.

Kung Otto ??? Who ??

2008-06-11 @ 20:54:52
Postat av: Jimmy

Fungerar spelaren Mixwit bra?? Det verkar som den inte drar ner så mycket på hastigheten, har letat mig blind över spelare som inte slöar ner eller hackar på sidan.



Ha det gott

Jimmy

2008-06-11 @ 21:00:39
Postat av: TP

D e nästan så att irritationen över Greklands impotens tar överhanden. Att kunna men inte vilja. Skrämmande dålig inställning. Håller med om att d inte var någon värdemätare. Däremot så känns Spanienmatchen lite knepig. Rysslandsmatchen e mycket viktigare. Om Ryssland slår Grekland så måste Sverige ta poäng mot Ryssland även om Sverige lyckas slå Spanien. Mycket knepig sits! Inte minst mentalt. Hur göra?

2008-06-11 @ 23:52:14
Postat av: Anders

Jimmy: Kyriargis, ful och osportslig. Två egenskaper som väcker hin håle hos mig. Den sena hockeytacklingen på Zlatan var det fulaste hittills i EM. Men det värsta är att domaren inte såg, inte ville se, eller såg men tyckte det var en okej tackling ... Det är den typen av domare som dödar den goda fotbollen.



Sen håller jag med dig om Kung Otto. Han är ingen Benhaaker. Otto Rehagels status som taktiker kan man väl avfärda efter deras debacle igår. Faktum är att Grekland hade ett enormt medflyt som tog guldet 2004. Jag anser inte att det var några taktiska triumfer, utan mer ödets nycker. Ibland vill bollen inte in helt enkelt. Både Tjeckien och Portugal förtjänade vinster, och förmodligen några fler lag, som jag förträngt.



PS. Mixwit funkar utmärkt. Märker inte av någon förändring på sidan alls.



2008-06-12 @ 00:28:47
Postat av: Anders

TP: Om man säger så här: jag skulle bli mycket förvånad om Sverige kan röra Spanien på lördag. I min bok är Spanien och Tyskland de två lag som passar Sverige sämst (eventuellt även Holland) i och med att de är renodlat offensiva lag. Dessutom saknar de respekt för Sverige (oavsett vilka artighetsfraser de yttrar i Media). Och eftersom att Sveriges försvar är tämligen darrigt stundtals (läs: för dåliga bollspelare; att vara stark och duktig på att nicka räcker inte) finns risk för målras. Så egentligen skulle det nog vara bäst att spara krutet till Rysslandmatchen, som såg riktigt bra ut spelmässigt mot Spanien (även om resultatet blev väldigt "Spanskt"). Fast - å andra sidan -ställer man ut skorna mot spanjackerna åker man ju på råpisk, och det är knappast nyttigt för moralen och Rysslandsmatchen heller.



Nej TP, det bästa är nog att satsa stenhårt mot Spanien och be en bön att vi gör första målet. Annars blir det nog svettigt.

2008-06-12 @ 00:42:36
Postat av: TP

Håller helt med dig att det är högst osannolikt att Sverige skulle rubba Spanien. Det var det jag ville framhålla, för en seger där räcker förmodligen ändå inte t avancemang utan man måste ta poäng mot Ryssland.

Den självklara grundinställning måste vara att vinna alla matcher man spelar. Men så kommer alla men!

I en turnering är det absolut viktigast att vinna finalen, inte alla matcher på väg dit.

Bengt-Åke Gustafsson gjorde nåt som ingen svensk idrottsledare gjort tidigare. Han lät Tre Kronor förlora. Vilket svek, vilket rabalder. En vecka senare hade han vunnit OS mycket p.g.a. denna läggmatch. Vilken hjälte han plötsligt va!

Tre spelare lämnade planen leabrötna senast. Ytterligare ett par får svårt att återhämta sig helt tills på lördag. Å efter den matchen är det än kortare tid tills tisdag. Vilket lag ställer vi då mot Ryssland? Man måste väga in väldigt mycket.

Samtidigt verkligen hatar jag att ens tänka på detta sätt.

Nää, fram med en klyscha: En match i taget.

På lördag spöar ett reservbetonat Sverige Spanien.

Efter en hörna styr Petter Hansson in d enda målet med snoken då han inte hinner undan ett misslyckat skott av Olof Mellberg som egentligen hade gått t inkast. Extra spännande efter att Daniel Andersson fått sitt andra gula i 82:a minuten p.g.a. protest. Tyvärr av misstag då Daniel endast undrade hur mycket d va kvar av matchen men domarn upplevde Daniels tungomål så hotande att han fick varning.

Nä, tbax t verkligheten.

2008-06-12 @ 14:50:53
Postat av: Anders

Hahaha. Skrattar så jag kiknar åt din näst sista mening. Herregud vad roligt, TP!



Ett reservbetonat lag mot Spanien, som har allt att vinna. Det är ju perfekt. Bänka Zlatan, Henke och Ljungberg. Om det blir några mål bakåt skadar det inte moralen, om vi vinner höjs den än mer då stjärnorna inte var med. Klockrent upplägg. Vem ringer Lagerbäck, du eller jag?

2008-06-12 @ 15:16:23
Postat av: TP

Efter LarsTommy å LarsRoland kommer AndersTony!

2008-06-12 @ 17:52:26
Postat av: Lisa

Oj vad du är utvisad till balkongen i morgon! Eller inte (om du inte är begåvad med ögon åt alla väderstreck?).

Anar din roll inför morgondagen. Vet vem som står för barnunderhållning. :D Vad gör man inte för sitt fosterland?

2008-06-13 @ 13:26:12
Postat av: anders

Det kan du hajja! Man måste ta sitt ansvar.

2008-06-13 @ 15:22:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0