Ett riktigt skitinlägg

Åh, en sån helg. Spansk EM-vinst, trevlig bloggträff med skivgrisar (TP och Gonzo) hemma hos Gonzo, öl och rosé, inte bara fredag utan även lördag.

Under söndagen är jag och min tvåårige son Elias ute och går vår vanliga skogsrunda. (Elias var också med under lördagens bloggträff. I dörren möttes han av Gonzo iförd hög svart tyrolerhatt.) Vi passerar huset där Gonzo och hans flickvän bor. "Där bor Gonzo och hans flickvän" säger jag och pekar mot huset. "Gonzo bor där", svarar han. Vi går vidare under tystnad. Efter cirka femti meter vänder sig han sig mot mig igen. "Gonzo bor däeerbotta pappa!" ... tystnad igen, han ser ut att fundera. Sen fyller han i: "En lustig man!". 

Hursomhelst, öl och rosé två dagar i rad sätter sina spår. Det kombinerat med ett förändrat, och förbättrat, kostintag bestående av abnorma mängder fibrer och ägg ger sig till känna i magen, som idag består av 98 procent luft och 2 procent övrigt. 98-procentaren är förrädisk. Det är lätt att tro att man har att göra med en 100-procentare, och det kan straffa sig. Dessutom är 98-procentaren synnerligen irriterande; går man på muggen är allt som kommer oftast en högljudd fjärt. Och att gå på muggen enbart för lite akustiska sensationer känns onödigt, men betänker man de övriga två procenten innebär en carefree gångfjärt en rysk roulette med underkläderna som helst bör undvikas.


När jag tänker närmare på saken, alltså alkoholens effekt på magen, måste jag säga att det är ett under att så många parbildningar trots allt blir av. Jag menar (nu var det förvisso ett tag sen jag själv deltog i ritualerna), själva datingperioden är ju ett rent helvete sett ur magens perspektiv. Alkohol är inte sällan inblandat i någon form. Detta kombinerat med den naturliga nervositeten leder till att man första månaden konstant går omkring på tå, osäker, och med en mage som en zeppelinare. En tändsticka och man är historia. Var och varannan sexspalt brukar i tid och otid dryfta problematiken kring för tidig sädesavgång. Big deal i jämförelse med för tidig luftavgång. Det är förödande på allvar. Hur många dejter måste inte avbrytas med någon lam ursäkt på grund av att toaletten ligger inom höravstånd för objektet för din ömma låga, och med alltför tunna väggar att komma ut därifrån med någon form av sexighet i behåll.


Nog med skitsnack. Idag, eller senast imorgon, tänker jag lägga upp en halvårslista över 2008 års hittills bästa skivor och låtar. Som jag ser det.

Dagens låt kan med tanke inlägget inte bli någon annan än Martha Wainwrights  "Bloody Motherfucking Asshole". Lyssna här!

Hmm...

Kommentarer
Postat av: TP

Vansinnigt rolig läsning å underbart formulerat. Helt enkelt skitkul!

En relativ vanlig prutt men som ALDRIG nämns officiellt e fittprutten. Ett i sig ganska roligt å oskyldigt läte som kan få stora konsekvenser. För en part hålla sig för skratt å inte tappa koncentrationen å för den andre gå under av skämmighet å försöka förklara sin oskyldighet för det inträffade. Fick mig å tänka på en historia men den tar vi i ett annat media.

Slutligen måste jag tillstå att junior slog huvet på spiken i sin kommentar om Gonzo, sannerligen en lustig man!

TP

2008-07-01 @ 19:15:19
Postat av: Johnny

Skitkul! Vi har redan avhandlat det här, men det är alltid kul att läsa dina formuleringar.

Peace.

2008-07-01 @ 23:17:44
URL: http://nederbird.blogspot.com
Postat av: Anders

TP: Tack så mycket, kul att det roar! Den prutt du nämner är ett ämne i sig, kanske en annan gång...Johnny: Tack! Det sista ordet är dock inte sagt i ämnet. Är proppfull av funderingar.

2008-07-01 @ 23:35:54
Postat av: Johnny

Inte det enda du är proppfull av va...:-)

2008-07-02 @ 00:18:18
URL: http://nederbird.blogspot.com
Postat av: Lisa

Hmmm. Vad har jag hört det här förut?

Eller kanske inte i den form du bekrev. Men ändå det där med toalettbesöken. Får jag lite betänketid? ;)

2008-07-02 @ 00:42:08
Postat av: Anders

Hehe, nä förmodligen inte:)

2008-07-02 @ 00:42:09
Postat av: Anders

Lisa: Ta den tid du behöver!

2008-07-02 @ 00:43:22
Postat av: Gonzo (den lustige)

Helt underbart inlägg!! Jag har ju fast att jag gått över 30-strecket aldrig lämnat den anala fasen. Vilket i sig gör att det här ämnet är hysteriskt roligt. Tänk alla gånger man försökt smyga ut en liten oskyldig bubbla som antingen haft en decibel liknande slaget vid Lützen eller länmat en doft som skulle klubbat vilken oxe som helst. Ett knep i dessa situationer är att stirra (om man är i ofentliga miljöer) ut den stackare som står närmast.....men som ni vet "nöden har ingen cykel".

När det gäller din son vill jag bara säga att han är en otroligt skarpsynt liten krabat. Bär man en toppig slokhatt från Tyrolen så bör man kanske betraktas som lustig. Ja ja ja ... nu skall jag gå och lägga mig för att orka med morgondagen i "GRUVAN" trots att solen fortf. står högt på himlen. Kanske skulle lyssna på Zeppelins klassiker "FARTBREAKER"..........

2008-07-02 @ 21:21:31
Postat av: Anders

Tack Gonzo! Kul att mina barnsliga kåserier roar. Må vi aldrig bli vuxna. Och visst, att sonen tycker du är lustig må väl vara hänt, men han behövde ju inte vindruvsmobba dig. Det var onödigt:)

2008-07-02 @ 23:05:08
Postat av: Lisa

Jag tänker än, men kör lite pausfilm.

Detta bevisar att bajs är kul. Slutet kunde dock vara något helt annat. :/ Det är A som berikat mig inom denna "kultur".<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Pg-MLc-OQ8&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Pg-MLc-OQ8&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>2008-07-04 @ 21:08:46
Postat av: Lisa

Oooops.

Sök på bajskorv så är det första träffen. :D

2008-07-04 @ 21:10:19
Postat av: Anders

Okej, Lisa!

2008-07-05 @ 16:41:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0