Göteborgskex och ruttna hantverkare

På teven kör Göteborgskex en reklamfilm för Johans Drömmar - västsveriges svar på Maryland Cookies. Elias ser den och två minuter senare är vi på väg mot ICA:s bagerihylla. 

I trapphuset möter vi två unga hantverkare. De installerar porttelefoner och har hållit på i en vecka nu. Det ständiga borrandet är öronbedövande och skär genom märg och ben. Idag är det de boende på fjärde våningen som ska prövas. Jag och Elias hälsar på de blåklädda grabbarna och går in i hissen. Men någonting är fel. Inne i hissen hänger en tung, rutten fis. Snabbmat filtrerad genom hantverkare. Fisen fyller varenda kubikcentimeter av det slutna utrymmet och omfamnar mig som en grizzlybjörn. Jag känner kväljningarna komma. Elias, som står bredvid, verkar dock helt oberörd. Han tänker förmodligen på Johans Drömmar.

Omtöcknad, bestämmer jag mig på våning två för att hålla andan och silar snabbt in lite luft genom tänderna. Inte för mycket, det vore ödesdigert, utan bara såpass att jag ska klara mig ner till bottenvåningen. Men eftersom jag knappt dragit in någon luft tappar jag naturligtvis andan redan en våning senare, vilket tvingar mig att ta ett lika djupt som vedervärdigt andetag. Elias tittar skeptiskt på mig när jag utanför hissen ställer mig med händerna på knäna och hyperventilerar. Han går i förväg mot porten.

Innan han öppnar dörren vänder han sig om mot mig. 
"Pappa. Man får bara äta kakor på fredagar och lördagar."
"Idag är det tisdag", säger jag.
"...eller tisdagar."

På ICA köper vi Maryland Cookies; på vägen tillbaka äter vi dem under tystnad.
Väl hemma igen, tar vi trapporna. För säkerhets skull.

---
Dagens låt: "Stink" (Arab Strap)
.


Kommentarer
Postat av: TP

Denna finkänslighet har du dolt med bravur på Griskvällarna.

Klart att Elias inte bryr sig, han brukar ju få örnskit i fejan.

2009-08-28 @ 21:53:56
Postat av: Anders

Haha. Ja kanske hade jag tålt det bättre om jag träffats av en örn.

2009-08-29 @ 00:59:13
Postat av: Jimmy

Perfekt låtval till en skönt puttrig text, vi skall nog kunna göra karl av dig Anders, hårdträning väntar, fråga din nuvarande träningskamrat om uppvärmningen innan Way Out Wests andra dag (i spelrummets heliga pagod), det var odör och inga visor kan man säga...

2009-08-29 @ 20:44:29
URL: http://www.skivgrisen.blogspot.com/
Postat av: Jhund

Skitroligt som vanligt!:-)...eller tisdagar...grymt!

2009-08-30 @ 10:53:42
URL: http://blogg.aftonbladet.se/deltidspappan
Postat av: Anders

Jimmy: Jag är ingen duvunge vad beträffar odör (jag har ju två blöjkillar), men här talar vi om en mök som skulle platsa i Guinness rekordbok.Jhund: tack!

2009-08-30 @ 13:36:53
Postat av: Gonzo

Det är klare Elias inte reagerade, han brukar ju ragga äldre brudar med hela brallan full. För övrigt skulle jag inte lyssna så mycket på de andra skivgrisarna...dom bara ljuger....mina små pruttar luktar hallon.

2009-08-31 @ 12:31:29
URL: http://www.skivgrisen.blogspot.com
Postat av: Anders

Haha! Ja det är självkänsla det, Gonzo. Fjärran från ängsliga pojkar som inte kan tilltala kvinnor utan att först kontrollera sin apparans i närmsta spegel.

2009-08-31 @ 13:39:35
Postat av: DiddoLinno

Jag är nominerad till veckans blogg hos Tess, har du LUST att RÖSTA på mig? Skulle du vilja rösta på mig skulle jag bli super duper glad.GÅ in på http://tesswaltenburg.blogg.se/2009/august/finalisterna-i-veckans-blogg-kommer-har.html.Jag är NUMMER 3. Rösta gärna fler än en gång :$ det skulle jag bli jätte glad över. TACK i förhand!

2009-08-31 @ 14:11:06
URL: http://diddolinno.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0