Dagens tips: "The Beast" - Angus & Julia Stone




Låten är skriven av det Australiensiska syskonparet Stone. Du hittar den på den utmärkta plattan "A Book Like This".

Kommentarer
Postat av: Alice

Det där lät fint, tack för tipset!

Och så kan jag rapportera att den skotska klubben var synnerligen trevlig, fantastisk musik som du säkert hade uppskattat.

En liten besvikelse på slutet bara, då en nittonårig tjej började spela icke skottlandsrelaterade hits. Och när jag gick fram och frågade efter The Jam (för jag tyckte hennes vänner lika gärna kunde dansa till Town called malice som till Peter, Bjorn & John) fick jag svaret: "Eh, vahettere det vet inte jag vilka det är...)

2008-05-26 @ 10:12:19
URL: http://gofuckalice.blogspot.com
Postat av: Anders

Ja, det är fint. Har haft albumet ett tag men har inte lyssnat på ett tag. Hela albumet är i samma stil - mycket bra. Melankoliskt och fint.

Ja, skottlandsklubben låter synnerligen väl anpassad för min smak. Kul!

Ähum. Misstänker att tjejen vet vilka The Jam är nu? Va?

2008-05-26 @ 10:35:47
Postat av: Alice

Laddar ner den as we speak.

Jo, jag tror Skottegrejen kan bli riktigt bra. De ska försöka få hit skotska band också. Och jag blev lovad att få spela i höst, men sånt där vet man aldrig. Man får tjata och hålla på.

Haha, det är för sådana tillfällen man borde ha en blandskiva lägligt stashad i handväskan! Nej, seriöst, jag var hemskt vänlig faktiskt (tro det eller ej!), vet ju själv hur nervigt det kan vara att stå där.

2008-05-26 @ 13:39:30
URL: http://gofuckalice.blogspot.com
Postat av: Anders

Bra. Hoppas du gillar't.

Va! Har du inget just-in-case-best-of-band i handväskan? Upprörande! Det skulle jag haft om jag haft handväska. Det är det dom är till för.

2008-05-26 @ 17:14:51
Postat av: Alice

Allvarligt har jag funderat på det. Vore så himla coolt att kunna whippa ut en cd när det passar och ba: "Varsågod, här får du lite bra musik". Eller att bara lämna blandskivor efter sig på offentliga platser, som vem som helst kan plocka på sig.

Har inte hunnit lyssna på "The Beast" än, men måste verkligen nu, efter din recension!

2008-05-27 @ 10:10:20
URL: http://gofuckalice.blogspot.com
Postat av: Anders

Yes, ta bloggen ut i verkligheten. Lär människorna, tvinga dem om de är motsträviga. Visa dem en bättre värld. Så altruistiskt. Så fint.

Lyssna på "Belle" (tänkte lägga upp låten i recensionen, men blogg.se vill tydligen inte att jag länkar), notera samtidigt klockslaget 1:50, då gitarrerna kommer. Oerhört vackert.

2008-05-27 @ 10:53:40
Postat av: Alice

Nu har jag lyssnat och jag är nog inte fullt lika extatisk som du, även om det är fint. Jag tycker om låtarna där han sjunger, men det där knarriga och barnsliga i hennes röst har jag oerhört svårt för. "Belle" är nog en av mina favoriter och så gillar jag "Just a boy" och "Silver coin".

Eller kanske beror mina reservationer på att den här sortens musik är lite för sorglig för mig just nu. Du vet hur det är, det går i perioder. Just nu har jag mer behov av, säg, Undertones och Pretenders.

Men gitarrerna 1:50, det förstår jag inte riktigt, jag hör gitarr hela tiden i "Belle"?

2008-05-27 @ 13:46:51
URL: http://gofuckalice.blogspot.com
Postat av: Anders

Jag föredrar också låtarna där han sjunger. De du nämner är riktigt fina.

Och visst går det i perioder. Jag har haft den här skivan ett tag, men föll väl inte lika hårt för den då, som nu. Är väl rätt timing -för mig- nu, antar jag.

Du har rätt, det är inga gitarrer, det är trummor som drar igång vid 1:50. En liten, men ack så skön, upptrappning av låten.

2008-05-27 @ 14:07:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0